Amerikai Plán

"Tudom, mi vagy te. Az örök otthon."

Fórumszabályzat

2016. február 11. 21:06 - Alec Cawthorne

Az alábbiakban a fórumhasználattal kapcsolatos legfontosabb szabályokat és tudnivalókat foglaljuk össze. Minderre (ezzel nem árulunk el meglepetést) a trollok egyre növekvő száma miatt van szükség. Célszerű minden újonnan érkezőnek elolvasnia az alább leírtakat, ugyanis külön kommentben senkit sem fogunk emlékeztetni a szabályzat fontosságára. Nálunk nincs első és második figyelmeztetés vagy időleges kitiltás, majd visszaengedés stb. Nincs tehát fokozatosság a szankcionálásban: aki nem való ide, azt gyors és teljesen fájdalommentes beavatkozással eltávolítjuk. Sem időnk, sem energiánk nincs nyomon követni, hogy esetleg másodjára megjavul-e az illető. Tapasztalatunk amúgy is azt mutatja, hogy aki már eleve ártó szándékkal kezd kommentelni, attól a jövőben sem várható semmi jó. Kérjük, e szempontokat figyelembe véve tekintsétek át az alábbi kógens (feltétlen alkalmazást igénylő) szabályokat:

1. A kommentszekció nem egymás (vagy a szerzők) becsmérlésének terepe. Kérlek, ha kommentelsz, tiszteld meg saját magad és a közösséget is azzal, hogy szalonképesen, normális hangnemben, az illem általános szabályait betartva kommunikálsz a többiekkel! Ne személyeskedj, ne provokálj felesleges és parttalan összetűzést, ne használj sértő, trágár kifejezéseket! Nem megfelelő viselkedéssel/hozzáállással a párbeszéd is értelmét veszti. Természetesen lehet bírálni a fórumtársaidat, sőt a cikkeket és a szerzőket is, de csak udvarias, tárgyilagos hangnemben, és főként érveket felsorakoztatva! Másként nincs értelme. Ha viszont te nem vagy udvarias, akkor ne csodálkozz, ha a reakciónk sem az!

2. Ne spammelj, ne reklámozz semmiféle oldalt! A spamet tartalmazó üzenetek automatikusan törlésre kerülnek. Ha egy felhasználó másodszor is spammel, akkor már nemcsak a posztját, de őt magát is eltávolítjuk az oldalról. 

3. Ne térj el a blog témájától. Ez egy filmekről szóló oldal. Néha (az egyes cikkekből adódóan) természetesen más résztémákat is érinthet a beszélgetés (pl. több ízben írtunk a Star Wars és a politika összefüggéseiről), ilyenkor persze óhatatlan, hogy másról is szó essen, ne csak filmekről, de nem szerencsés túlzottan messzire kalandozni a tárgytól.

4. Ne floodolj, ne áraszd el felesleges és érdemi információt nem tartalmazó üzenetekkel a kommentszekciót! Csak akkor írj, ha érdemi mondandód van!

5. Ha kiltottunk, mert trollkodtál, ne térj vissza új nicknevet használva, hogy megmondd nekünk a tutit! Úgyis ugyanaz lesz a vége, csak ebben a második esetben még a hozzászólásodat is eltávolítjuk. Ilyenkor amúgy nem azért töröljük a kommentedet, mert "menekülünk" a megfellebbezhetetlen igazságod elől, hanem azért, mert nem akarunk időt pocsékolni az egyértelműen destruktív szellemű felhasználókkal való végeérhetetlen és terméketlen vitára. Sok trollt láttunk már életükben, nem kérünk a velük való hosszas bájcsevejből. Van jobb dolgunk is. Neked is legyen!

6. Lehet hőbörögni, hogy túl szigorúak a moderációs elveink, és mondhatod, hogy szerinted mindez azért van, mert "nem bírjuk elviselni a kritikát", de úgyis a mi akaratunk érvényesül. Annak mérlegelése, hogy ki troll, és ki nem, a mi jogkörünk, ha tetszik, ha nem.  A mi házunk, a mi várunk. Ha ezzel problémád van, inkább ne is ragadj klaviatúrát!

Természetesen minden jó szándékú, a virtuális társalgás elemi szabályaival tisztában lévő és kulturált kommentelőnek (szerencsére ők vannak többségben) kellemes és élményekben gazdag itt tartózkodást kívánunk. Nekik nincs mitől tartaniuk. Szívesen és kíváncsian fogadjuk hozzászólásaikat, észrevételeiket, gondolataikat a jövőben is. Tisztelet nekik! Kívánjuk, hogy termékeny, inspiráló és élvezetes viták terepéül szolgáljon ez az oldal a számukra.


Üdvözlettel:
A blog szerzői

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amerikaiplan.blog.hu/api/trackback/id/tr958383074
süti beállítások módosítása